Мъфини със сладко от боровинки и шоколад

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
28/04/2019
"Как може да устои човек на пухкави мъфини, които са хем с боровинки, хем с шоколад "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 705
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разбива с яйцето, след което се добавя киселото мляко (200 мл) и се продължава с разбиването.

Добавят се сухите съставки - бакпулверът, ванилийките и брашното на няколко пъти и се бърка до хомогенност.

Получената смес е гъста. От нея се загребва по 1 с.л. и се сипва във форма за мъфини, застлана с хартия за мъфини или в силиконови формички за мъфини.

Следва ред на добавянето по 1 ч.л върху сипаната в гнездата смес.

Препоръчвам да приберете сладкото във фризера за поне 30 минути, преди да го използвате.

Без значение е дали сладкото е домашно или купено, както и дали е с цели плодчета или не. Целите плодчета можете да ги оваляте в брашно, за да се изпекат вашите мъфинчета.

След като сте сипали и сладкото, сипвате отново смес върху сладкото - така че то да може да покрие добре сладката част.

Така разпределено, формата трябва да е на 3/4 пълна.

Начупете шоколада и поръсете мъфинчетата.

Изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна с включена вентилация и на средната част на фурната.

Тази смес е за приготвянето на 12 мъфини със сладко от боровинки и шоколад.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар