Мини ябълкови щрудели

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
27/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо938
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Щрудел

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките на рендето. След като сме ги настъргали, изстискваме от водата с ръце.

Прибавяме захарта, орехите, канела на вкус и галетата. Разстиламе кори за баница, като вземаме по две.

Намазваме с маслото и поръсваме от плънката. Галетата слагаме към плънката, за да поеме течността от ябълките.

Завиваме навътре, за да се получи руло. Готовото руло завиваме от единия край към другия във форма на охлюв.

Нареждаме в тавичка и печем до готовност. След като извадим готовите щрудели, поръсваме с пудра захар.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар