Запеканка с много зеленчуци

07/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук, моркови и керевиз се задушават с 3 супени лъжици растително масло и щипка сол, като през време на задушаването се прибавя 2 – 3 супени лъжици гореща вода.

Като омекнат, се прибавят фасулът, грахът, нарязаните на кубчета тиквички и бамята и се задушават още 20 мин., като се долива малко гореща вода. Посоляват се.

Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семената, нарязват се и се прибавят към сместа (когато тя е отстранена от огъня). Зеленчуковата смес се изсипва в тава или гювеч.

Обеленият патладжан се нарязва на кубчета, посолява се и след десетина минути се изстисква от горчивия сок, след което се прибавя към зеленчуците.

Върху изравнените зеленчуци се нареждат филии от доматите, наръсват се със сол и черен пипер и се поливат с половината от останалото растително масло.

Картофите се обелват, нарязват се на филии, посоляват се, наръсват се с останалата мазнина и се нареждат върху доматите.

По желание може да се добавят по 1 – 2 люти пипирки. След изпичането запеканката може да се залее с 2 – 3 разбити яйца и да се допече до стягането на яйцата.

Поднася се с кисело мляко и салата от домати или смесена салата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар