ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч от пресни зеленчуци

Гювеч от пресни зеленчуци

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447822256
Гювеч от пресни зеленчуци
16/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените домати и всички други зеленчуци (освен бамята, която се слага цяла) се нарязват, слагат се в тава (или пръстен гювеч), посоляват се и се разбъркват.

Върху сместа се разпръскват парченца краве масло.

Ястието се наръсва с растителното масло и се пече в умерена фурна около 2 ч.

Без да се добавя вода, докато остане на мазнината.

Малко преди да се извади от фурната, се наръсва със смес от магданоз и копър.

Поднася се с кисело мляко и салата от краставици.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: