Запеканка от консервирани зеленчуци

16/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Консервираните зеленчуци и гъбите се отцеждат от соса. Лукът, празът, морковите и керевизът се нарязват на ситно, наръсват се със щипка сол и се задушават в част от растителното масло, като се сипва по малко сос от консервите.

Прибавя се карфиолът и всичко се задушава до омекване. Смесват се задушените и консервираните зеленчуци, надробеното сирене и доматеното пюре.

На дъното на тавичката или пръстен гювеч се нареждат хлебните филии, предварително намазани с масло или натопени в растителното масло.

Върху тях се разстила на равномерен пласт зеленчуковата смес, в която се забождат (по желание) 1 – 2 лютиви пиперчици.

Ястието се наръсва със сол, черен и червен пипер и се покрива с намачкани и посолени картофи, залива се с останалата мазнина и млякото и се пече в силна фурна 30 мин., като през време на печенето може да се добавя по 1 – 2 супени лъжици сос от консервите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар