ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Лек сладкиш с ябълки и карамел

Лек сладкиш с ябълки и карамел

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k7392
Лек сладкиш с ябълки и карамел
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
25/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Изключително лек ябълков сладкиш с карамел, който правим и когато чакаме гости, и когато сме си у дома и просто искаме да се подсладим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и олиото, докато захарта се разтвори. Добавете бакпулвера, брашното и течната сладкарска сметана и разбъркайте (можете да ги добавите заедно; не е необходимо да се добавят едно по едно) и разбъркайте до хомогенна смес.

Нарежете ябълките на полумесеци и 1/3 от тях добавете в кексовата смес и разбъркайте.

За карамеления слой е необходимо в подходящ съд да карамелизирате захарта, като я разбърквате с дървена лъжица, докато захарта се разтопи и придобие карамелен цвят.

Готовият карамел сипваме във форма за печене с падащо дъно (с диаметър 20 см.) и с помощта на лъжица я разнасяме навсякъде.

Нареждаме върху карамела нарязаните ябълки (не се притеснявайте, ако карамелът се е стегнал - след като се изпече, той ще омекне и няма да се втвърдява повече) едно до друго, сипваме кексовата смес и изпичаме на предварително загрята на 160 графуса фурна с включена вентилация до готовност. След което можем да се насладим на един неустоим ябълков сладкиш.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: