ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Друсан кебап по добруджански

Друсан кебап по добруджански

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30795332
Друсан кебап по добруджански1 / 2
07/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусния свински кебап е в здравото друсане ... и подправките"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се измива в студена течаща вода, отцежда се и се нарязва на парченца.

Парченцата месо се поставят в тенджера, заедно с кравето масло и малко вода и се задушават на слаб огън със захлупен капак.

Когато месото поомекне се прибавят ситно нарязания лук, ситно нарязаните чушки, черен пипер и сол на вкус.

Периодично захлупената тенджера се разтръсква /раздрусва/. Готовият друсан кебап се разпределя в 4 чинии и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Можете да сервирате кебапа с топка сварен ориз или картофено пюре.

Рейтинг

4.3
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка: