Пържоли с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
08/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусни пържоли в още по-вкусен гъбен сос за повод и без повод"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържола 4 - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • печурки - 200 гр.
  • черен пипер
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките начукваме на много тънко и ги овкусяваме с пикантина. Изпържваме ги до златисто от двете страни.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме за кратко нарязаните гъби и прибавяме брашното.

Добавяме 300 мл. вода, в която предварително е разтворено кубчето бульон.

Връщаме пържолките и оставяме да къкри докато гъбения сос се сгъсти.

Рейтинг

4.4
510
44
33
20
10
Дай твоята оценка: