Агнешки шишчета по парижки

25/04/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 4 дебели резени плешка или бут
  • зелен лук - 4 с.л. кромид
  • лимони - 1 бр. сока
  • бадеми - 100 г печени
  • сметана - 200 г
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото от агнешка плешка на едри кубчета и го мариновайте за два часа в смес от лимоновия сок, олиото, накълцания лук, солта и черния пипер.

Отцедете месото, нанижете го на шишове и ги изпечете на силен огън, като често ги обръщате.

Подредете изпечените шишчета върху затоплена чиния, залейте ги със сметаната, поръсете ги със ситно нарязаните бадеми и ги поднесете с гарнитура от сварен ориз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар