Агнешки шишчета по парижки

25/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 4 дебели резени плешка или бут
  • зелен лук - 4 с.л. кромид
  • лимони - 1 бр. сока
  • бадеми - 100 г печени
  • сметана - 200 г
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото от агнешка плешка на едри кубчета и го мариновайте за два часа в смес от лимоновия сок, олиото, накълцания лук, солта и черния пипер.

Отцедете месото, нанижете го на шишове и ги изпечете на силен огън, като често ги обръщате.

Подредете изпечените шишчета върху затоплена чиния, залейте ги със сметаната, поръсете ги със ситно нарязаните бадеми и ги поднесете с гарнитура от сварен ориз.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар