Овчи езици по френски

25/04/2019
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене85 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете приготвения овчи език в студена вода за час, извадете ги и им отстранете твърдата обвивка и мазнините.

Размийте брашното в малко вода, изсипете го в останалата вода и когато заври, пуснете езиците и ги варете 15 мин.

В загрятото масло, запържете нарязаната на парченца пушена сланина и когато порозовее, прибавете отцедените и обелени езици и леко ги задушете.

Добавете виното, дафиновия лист, мащерката, нарязания магданоз, солта и черния пипер, похлупете и оставете да ври на слаб огън около час.

През това време обелете морковите, залейте ги със студена вода, смесена със захарта и солта, добавете маслото и оставете да се задушават до изпаряване на течността и ги поднесете като гарнитура нарязания варен език.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар