Задушени телешки бъбреци с гъбен сос

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
25/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете приготвените телешки бъбреци на парчета, обелете тънката прозрачна обвивка отвън и отстранете мазнината от вътрешността.

После ги нарежете на парченца, оваляйте ги в брашното, задушете ги за 2-3 мин. в горещото масло, поръсете ги с черен пипер и сол и ги оставете на топло.

В същата мазнина задушете фино нарязания лук и едро накълцаните гъби, добавете сметаната, виното и лимоновия сок, ситно нарязаните салвия и магданоз и бъркайте, докато сосът леко се сгъсти.

Изсипете задушените бъбреци в чиния и ги залейте с гъбен сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар