Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел от ябълки по бургаски

Щрудел от ябълки по бургаски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вие да видите само в Бургас какъв щрудел правят, пръстите ще си оближете"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 100 мл хладка
  • За плънката
  • ябълки - 1.5 кг
  • стафиди - 80 г
  • ром - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 100 г
  • За намазване
  • масло - 60 г краве
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от посочените продукти, увийте го във фолио и го оставете в хладилника за 2 часа.

След това разточете тънка правоъгълна кора, върху която наредете обелените и нарязани ябълки, поръсете с натопените предварително в рома стафиди, захарта и канелата и навийте на руло.

Поставете рулото в намазнена тавичка и го печете 30-40 мин. във фурна на 200 градуса, след което намажете готовия ябълков щрудел с разтопеното масло. Поръсете със захарни пръчици.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: