Щрудел от ябълки по бургаски

24/04/2019
"Вие да видите само в Бургас какъв щрудел правят, пръстите ще си оближете "
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 100 мл хладка
  • За плънката
  • ябълки - 1.5 кг
  • стафиди - 80 г
  • ром - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 100 г
  • За намазване
  • масло - 60 г краве
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от посочените продукти, увийте го във фолио и го оставете в хладилника за 2 часа.

След това разточете тънка правоъгълна кора, върху която наредете обелените и нарязани ябълки, поръсете с натопените предварително в рома стафиди, захарта и канелата и навийте на руло.

Поставете рулото в намазнена тавичка и го печете 30-40 мин. във фурна на 200 градуса, след което намажете готовия ябълков щрудел с разтопеното масло. Поръсете със захарни пръчици. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар