Великденски сладки с малки шоколадови яйца

24/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак39051694
"И докато децата боядисват яйцата за Великден, вие пригответе тези страхотни сладки за нула време "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • масло - 70 г меко
  • олио - 60 мл
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично нишесте - 1 с.л. с връх
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • какао - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • шоколадови фигурки - 10 бр. малки шоколадови яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва меко масло, добавят се олио и пудра, разбърква се с миксер да се разтопи захарта. Прибавя се ванилия, царевично нишесте и брашно с бакпулвера, като се разбърква до получаване на тесто за сладки. Ако е сухо и се рони, добавете още малко мазнина.

При нужда добавете малко брашно. Отделя се малко топче като ябълка и с малко олио и какао се размесва да стане равен цвят. От бялото тесто се късат топчета, в средата се притиска с капачка, за да се получи кладенче.

И поставяме малко парче кафяво тесто. Върху него се набожда малко шоколадово яйце. Може да разменяте цветовете, като редувате бяло с кафяво и обратно. Останалото тесто също се оформя на топчета, леко сплескано отгоре и в единия край се притиска с вилица.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути. Трябва сладките да станат бели. В началото, като се извадят, са меки, но после се стягат. Когато се пекат, се разливат, така че оставете място между тях.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар