Чорба от бакла

Сашка ИвановаСашка ИвановаНовак
03/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 899
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете предния лук на дребно и го задушете за малко в мазнината. Добавете около половин чаша гореща вода и изчакайте да заври. Когато заври хубаво добавете баклата.

Намалете котлона и оставете баклата да се задуши на слаб огън докато омекне. При нужда добавете още малко вода. Когато се уверите, че баклата е омекнала я залейте с около 1.5 л горещa вода и посолете.

Когато водата заври добавете 2 лъжици ориз, малко джоджен, както зелените подправки.

Варете още 20-ина минути, докато ориза стане готов. Направете застройка от 1- 2 яйца и кисело мляко, която може да изсипете на тънка струйка в супата, като непрекъснато я разбърквате.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар