Домашна пица по венециански

22/04/2019
"Да имаш рецептата за Домашна пица по Венециански и да не я приготвиш още днес, е меко казано непростимо "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 061
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За гарниране
  • пушени гърди - 150 г свински
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • жълтъци - 4 бр.
  • сметана - 1/2 кофичка
  • масло - 3 - 4 с.л.краве
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • За тестото
  • брашно - около 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 1/2 ч.ч. прясно
  • мас - 1 с.л.
  • мая - 30 - 35 г мая
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото задушете нарязаните на кубчета гърди с нарязаните на филийки глави лук, а отделно в маслото задушете нарязаните на филийки гъби.

Смесете ги и прибавете добре разбитите жълтъци, сметаната, малко черен пипер, ситно нарязания магданоз, разбъркайте леко сместа и я нанесете върху тестото за пица, омесено от посочените продукти и разстлано в намазнена тава.

Наръсете пицата с настъргания кашкавал и я опечете, докато леко се зачерви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар