Осмарско пиле

Вилиана ДжоноваВилиана ДжоноваНовак
02/05/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 673
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате пилето и го нарязвате на порции. Добре е да тежи поне 1, 5 килограма.

В силно сгорещена мазнина изпържете за кратко пилешките парчета, така че да "запечатате" месото. Докато месото се пържи нарежете на едро лука. Извадете месото е го поставете в тава.

В мазнината сложете да се запържи лука. Когато лукът омекне и стане златист го извадете от мазнината и го изсипете върху пилешкото месо. Добавете още дафиновите листа, лютите чушки, подправките и доматите, настъргани на едро ренде.

Полейте с мазнината от пърженето и добавете малко гореща вода. Така приготвеното осмарско пиле печете на силна фурна /200-220 градуса/ докато водата се изпари и остане само на мазнина.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар