Задушен заек с къри и сметанов сос

08/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте приготвеното заешко месо, подсушете го, нарежете го на десетина парчета, намажете ги с лимоновия сок и ги натрийте със солта, черния пипер и 1/4 от кърито.

Загрейте маслото, изпържете в него нарязаните на кубчета пушени гърди, сложете парчетата месо и запържете и тях от всички страни до златистокафяво.

Добавете към месото обеления, измит и нарязан на ситно лук и обелените и нарязани на резени картофи.

Разтворете останалото къри в бульона, залейте ястието и задушете в захлупена тенджера, докато месото омекне.

Полейте ястието с разбитата с нишестето сметана и го запечете за няколко минути във фурната.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар