Великденска салата с глухарче

21/04/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • моркови - 1 бр. боляма
  • яйца - 1 бр. сварено
  • репички - 3 бр. големи
  • цвят от глухарче - 5 - 6 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • целина - 5 - 6 бр. листа
  • дресинг
  • олио
  • ябълков оцет
  • сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се прясното зеле от кочана и се нарязва на тънка ивици. Краставицата се срязва на две и се реже на полумесеци, свареното яйце на кръгчета.

Репичките се измиват и нарязват на тънки кръгчета. Поставят се за 15 минути в студена вода с 1 ч.л. сол да омекнат, изваждаме и се подсушват.

На равна повърхност от дърво се нареждат едно до друго, като леко се застъпват. От горния край се навиват на руло, да се оформи като цвете.

Нарязаното прясно зеле се претрива с малко сол и слагаме в голяма купа. По края се нареждат моркови, краставици като среден слой и в средата цвете от репички.

Декорира се с цвят от глухарче, листа целина и кръгчета яйца, поръсени с шарена сол. Отгоре се поръсва с олио и ябълков оцет.

Вкусно и красиво за празник! Не се притеснявайте от глухарчето, може да се яде и е много полезно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар