Великденска салата с глухарче

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
21/04/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • моркови - 1 бр. боляма
  • яйца - 1 бр. сварено
  • репички - 3 бр. големи
  • цвят от глухарче - 5 - 6 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • целина - 5 - 6 бр. листа
  • дресинг
  • олио
  • ябълков оцет
  • сол
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се прясното зеле от кочана и се нарязва на тънка ивици. Краставицата се срязва на две и се реже на полумесеци, свареното яйце на кръгчета.

Репичките се измиват и нарязват на тънки кръгчета. Поставят се за 15 минути в студена вода с 1 ч.л. сол да омекнат, изваждаме и се подсушват.

На равна повърхност от дърво се нареждат едно до друго, като леко се застъпват. От горния край се навиват на руло, да се оформи като цвете.

Нарязаното прясно зеле се претрива с малко сол и слагаме в голяма купа. По края се нареждат моркови, краставици като среден слой и в средата цвете от репички.

Декорира се с цвят от глухарче, листа целина и кръгчета яйца, поръсени с шарена сол. Отгоре се поръсва с олио и ябълков оцет.

Вкусно и красиво за празник! Не се притеснявайте от глухарчето, може да се яде и е много полезно!

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар