Ябълков кекс с канела

АнабелАнабелНовак40
21/04/2019
"Сочните кексове винаги ще са на мода, затова не пропускайте да опитате този "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 034
  • Преглеждания за месеца3582
  • Преглеждания за седмицата1922
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата заедно със захарта на пухкав крем. Към тях на струйка се прибавя олиото. Брашното се пресява и обърква заедно с бакпулвера, содата и ванилията.

След това лъжица по лъжица се добавя към яйчената смес. Оборотите на миксера се намаляват и бъркането продължава на най-ниската степен.

Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца (могат да бъдат и настъргани), след което се поръсват и объркват с малко канела.

Прехвърлят се купата с останалите продукти и отново всичко се разбърква. Сместа се прехвърля във форма за кекс, която предварително сме намазали с мазнина и посипали с брашно.

Ябълковият кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса докато стане златист.

След като е готов и е изстинал се изважда от формата и поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар