Английски бифтек

07/05/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 600 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете месото на 4 парчета по 150 г, с тъпата страна на ножа леко ги начукайте, поръсете ги с черен пипер, сложете ги в порцеланов съд, полейте ги с част от олиото и ги оставете за 2 часа на хладно.

След което ги посолете, сложете ги в тавичка, в която сте сипали останалото сгорещено олио, запечете ги от всички страни около 10 мин., като при обръщането не ги набождайте с вилица, за да не изтекат соковете им.

В мазнината от печенето прибавете брашното, маслото и малко вода, бъркайте и като леко се сгъсти, полейте с получения сос подредените в поднос бифтеци, върху всеки от които сте поставили по едно от пържените яйца на очи.

Поднесете бифтеците с пържени картофи, горчица и кетчуп. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар