Бисквитена торта с крем шоколад и киви

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
644
2k
5k
340
3
21/04/2019
"Бисквитена торта, ама като извадена от бутик за торти - сочна и много вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 070
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме нишесте в 100 мл. вода и разбъркваме.

Слагаме прясното мляко в тенджерка на котлона да заври, като към него добавяме и захарта. Разбъркваме добре. Изчакваме да заври и тогава прибавяме нишестето.

Отново бъркаме, непрекъснато, до сгъстяване на крема.

След като сме получили желания крем по гъстота, премахваме от котлона.

В малка йенска тавичка редим бисквитите с масло. Изсипваме крема върху тях и заглаждаме с лъжица.

Нареждаме втори ред, но с какаовите бисквити и отново крем и така, докато свършат и какаовите бисквити и кремът.

Най-накрая обелваме кивито, нарязваме го на тънки колелца и подреждаме отгоре, като между него поръсваме и стафиди.

Прибираме в хладилника за няколко часа и след това нарязваме бисквитената торта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар