Постен ориз с тиквички на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
266
5
20/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 675
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се нарязва на ленти, а те на кубчета. Стар лук и пера се нарязват на ситно, морковът се рендосва на едро.

Оризът се измива няколко пъти и се отцежда добре.

В загрято олио се запържват лук и морков да омекнат. Добавя се отцеденият ориз, разбърква се за кратко и сипваме на два пъти бульона.

Когато заври добавям тиквички и оставям за 4-5 минути да поври на среден огън, като се разбърква да набъбне.

Овкусява се с подправки и прехвърлям в 28-30 см тава. Печем на умерен огън до готвност на ориза.

Изважда се и покривам тавата с алуминиево фолио да запази топлината. Вкусно е както за гарнитура, така и за обяд!

Кръгла тава с керамично покритие 32 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла тава с керамично покритие 32 см
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Представете си как поднасяте апетитна мусака в новата си красива кръгла тава - гледка за милиони! Тя е с керамично покритие, удобна за употреба и достатъчно голяма да нахрани всички у дома.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
20.04.2019 16:41
Вкъщи много ориз с тиквички... браво за рецептата
0
0