Пюре от червено цвекло с ябълки

22/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, цвеклото и ябълките се обелват и се настъргват на ренде, смесват се и се задушават на тих огън.

През време на задушаването се долива по малко вино.

Прибавят се доматеното пюре, лимонов сок, ким, черен пипер и сол на вкус. Пюрето се вари при постоянно разбъркване.

За да се сгъсти, се прибавя разтвореното в малко студена вода брашно и се кипва в него 3 – 4 мин. слага се захарта.

По желание може да се ароматизира с няколко капки ром, като се прибави малко растително масло. Може да се разреди с цедено мляко или със сметана и да се наръси с магданоз или копър по избор.

Поднася се студено към печени и задушени ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар