Картофи с карначета на фурна

19/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
"Не е нужно да е нещо сложно и изтънчено, важното е да е лесно за приготвяне и вкусно, а това ястие определено е такова "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • наденица - 3 бр. или готови карначета
  • картофи - 4 - 5 средни
  • олио
  • инстантна подправка - вегета
  • риган
  • мащерка
  • олио - за поръсване
  • червен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се режат на немного дебели пръчици. Поръсват се с вегета, олио, червен пипер, риган и мащерка и с ръце се разбъркват добре, за да се овкусят.

Може да добавите и ваши любими подправки за картофи. Суровата наденица се навива на охлюв и забожда с дървено шишче. Трябва да станат като карначета.

Нареждат се върху хартия за печене в голяма тава от печката, а в средата поставяме наденичките.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Картофките стават по-бързо готови, затова може да ги извадите от тавата и да печете на грил за загар на наденицата. Лесно и вкусно! Сервираме с чаша вино и салата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар