Пролетен ориз със спанак и сметана на тиган

18/04/2019
Геновева
отГеновеваНовак20790
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза 1:4 в подсолена вода. Когато е готов, но да не е разкашкан, го измиваме добре в студена вода и го оставяме да се отцеди от водата. В дълбок тиган слагаме 2-3 с.л. зехтин и нарязания зелен лук, за да го запържим.

През това време нарязваме спанака на едро и морковите на кубчета. Добавя ги към лука заедно с царевицата и граха. След като зеленчуците омекнат, слагаме ориза към тях и разбъркваме добре. Готвим още около 10 минути под капак.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. След като сме овкусили, добавяме 2 с.л. заквасена сметана към топлия ориз, разбъркваме и нашият ориз на тиган е готов. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар