ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка супа със спанак

Агнешка супа със спанак

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30785186
Агнешка супа със спанак
06/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 г
  • спанак - 200г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 връзка пресен лук
  • ориз - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 яйце
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пресен джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно агнешкото месо, поставете го в дълбок съд и го залейте с около 1 литър студена вода. Когато заври, намалете котлона и варете до омекване на месото.

Към свареното месо добавете почистения спанак, който предварително сте нарязали на ситно и ориза.

Задушете пресния лук, заедно с малко сол в маслото. Когато лукът омекне, поръсете го първо с червения пипер, а след това и с брашното. Добавете доматеното пюре, разбърквайте бързо, за да не му дадете възможност да загори.

Разредете внимателно с бульон от агнешкото месо. След като се уверите, че брашното се е разтворило излейте цялата смес при агнешкото месо и разбъркайте.

Варете поне още 20 минути. Добавете още сол ако е нужна. Така приготвената супа се застройва със смес от разбитото яйце и киселото мляко. Преди поднасяне наръсете с пресен джоджен.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: