ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Доматена Супа»Пъстра доматена супа

Пъстра доматена супа

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
305
64
36
Пъстра доматена супа
01/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

  • домати - 2.5 кг
  • босилек - листа от босилек 24 - 26 броя
  • масло - 125 г
  • извара - 75 г обезсолена извара
  • яйца - 4 - 6 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно доматите и ги бланширайте за кратко във вряща подсолена вода.

За по-лесно, преди да ги потопите във водата направете малък разрез в единия им край. Когато ципата им там започне да се бели - значи са готови.

Извадете ги, обелете ги внимателно. Обелените домати ги разрежете на половинки и отделете семената им над цедка, така че да запазите сока. Месестата част нарежете на тънки ивички.

Нарежете на едро 18-20 едри пресни листа босилек и ги сложете да се задушават заедно с парченцата домат и 50 грама от кравето масло. Може да добавите малко сол. Разбърквайте непрекъснато за да не загори.

Когато ивиците домат започнат да се разпадат, изключете огъня и добавете останалото масло. Добавете изцедения доматен сок.

Сипете в отделни купички, като добавяте по лист пресен босилек, лъжица извара и ситно нарязани кубчета яйца за украса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: