Кексов козунак без мая

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
17/04/2019
"И без мая ще бухне, опитайте да видите какъв разкошен кексов козунак без мая сме ви приготвили "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 653
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте стафидите с вряла вода за 5 минути, прецедете и подсушете с кухненска хартия. Нарежете шоколада с нож на малки и тънки ивици. Настържете кората на портокала на ситно ренде. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте.

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилената захар на пухкав крем. Олиото, млякото и брашното добавете на три пъти при непрекъснато бъркане, последователно. Накрая прибавете нарязания шоколад, подсушените стафиди и настърганата кора на портокала, разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс. Поставете формата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете за около 50-55 минути, като за готовността му проверите с дървена клечка, тя трябва да е суха.

Поръсете готовия кексов козунак с пудра захар или с ваша любима глазура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар