Руло от агнешка плешка

16/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме приготвената агнешка плешка. Почистваме и поставяме дреболиите да се варят в подсолена вода.

След като са готови, ги нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Към него прибавяме дреболиите и задушаваме под капак на умерен огън.

Оставяме така за 20 минути и след това слагаме нарязаните на ситно магданоз, и джоджен и премахваме съда от огъня.

Оставяме да се охлади. През това време разстиламе обезкостената плешка, и изсипваме пълнежа върху нея.

Започваме да навиваме на солено руло и с помощта на клечки за зъби притискаме двата края. Готовото руло намазваме с маслото, поръсваме с черния и червения пипер и слагаме в тавичката.

Отдолу в тавата наливаме виното и същото количество вода, а то трябва да е 2/3 от височината на рулото.

Завиваме с фолио и печем в умерена фурна. Когато е готово, отстраняваме фолиото и печем до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар