ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Домашни козуначени кифлички

Домашни козуначени кифлички

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
63
25
Домашни козуначени кифлички
29/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции30
"Всеки обича домашни кифлички, но не всеки знае как да си ги приготви. Затова ви представяме днес тази прекрасна домашна рецепта, изпратена ни от Елхово"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладкото мляко, прибавете към останалите продукти /без мармалада/ и замесете средно твърдо тесто, което трябва да се остави на топло, за да втаса.

След като втаса, разточете тестото на кори с дебелина около 5 мм и диаметър 20 см. Всяка кора разрежете на 8 еднакви сектора. Така получените парчета се намазват с мармалада и се завиват на кифли от широката към тясната страна.

След като втасат, намажете козуначените кифлички с жълтък, поръсете със захар и ги наредете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Сложете тавичката в незагрята фурна и печете кифличките до розово при умерена температура.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: