Чорба от агнешка главичка

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
54
23
Чорба от агнешка главичка
04/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви180 мин.
Общо190 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едро, а моркова на колелца. Натрийте агнешката главичка със солта, черния пипер, майораната и мащерката. Сложете я в дълбока тенджера, добавете зеленчуците, залейте я с 2 литра студена вода и я варете около 3 часа на умерен огън.

Така сварената главичка се изважда и внимателно обезкостява. Месото се поръсва по желание с лют или сладък червен пипер.

Получения бульон се застройва с оцет, счукан чесън и червен пипер и жълтъка. Поднася се със овкусени сухари или крутони.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: