Чорба от агнешка главичка

МарияМария
Новак
301
10
6
04/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 297
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едро, а моркова на колелца. Натрийте агнешката главичка със солта, черния пипер, майораната и мащерката. Сложете я в дълбока тенджера, добавете зеленчуците, залейте я с 2 литра студена вода и я варете около 3 часа на умерен огън.

Така сварената главичка се изважда и внимателно обезкостява. Месото се поръсва по желание с лют или сладък червен пипер.

Получения бульон се застройва с оцет, счукан чесън и червен пипер и жълтъка. Поднася се със овкусени сухари или крутони.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар