Бухти с ванилов сос

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
154
18/04/2019
"Знаете ни, държим на детайлите, затова сме приготвили не само бухти, но и ароматен ванилов сос към тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото със солта брашно правим кладенче. Разтваряме маята в млякото и я оставяме да престои 30 минути, после я изсипваме в брашното заедно със захарта, маслото и яйцата. Измесваме тесто за бухти, покриваме го с найлон и оставяме на топло 1 час.

Разтриваме маслото със захарта и загряваме тази смес, като бъркаме непрекъснато до леко кафяв цвят. Наливаме сметаната и разреждаме на слаб огън, после изсипваме в огнеупорен съд с капак и оставяме да изстине.

От тестото оформяме 12 бухтички, които слагаме в огнеупорен съд, оставяме ги да поемат соса и печем под капак 20 минути на 200 градуса. В малка купа разбиваме яйцето, жълтъците, захарта и ванилията.

Прибавяме нишестето и внимателно разреждаме с топлото мляко. Слагаме тенджерката на водна баня и като бъркаме непрекъснато, сгъстяваме соса. Сервираме го топъл, а бухтите горещи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар