Бухти с ябълки

18/04/2019
"Специално за онези, които си падат по сочните бухти, приготвихме този вариант с ябълки "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и прибавяме маслото, захарта, млякото, жълтъците, маята, размита в малко мляко и разбитите на сняг белтъци.

Омесваме тесто за бухти и го оставяме да престои около 3 часа. Разточваме тестото на кора и я нарязваме на квадрати със страна 10 см.

Във всеки квадрат слагаме парченце ябълка, обелено и почистено. Може ябълката да не е на парчета, а настъргана, но в този случай трябва да е много добре отцедена от сока.

Прегъваме квадратчетата, за да се получат триъгълничета, и залепваме краищата (може с белтък). Изпържваме бухтичките в силно сгорещено олио и топли ги поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар