Сиропиран сладкиш с мандарини

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k467
23/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Вкус, който ще помните дълго - невероятен сиропиран сладкиш с дъх на мандарини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и канелата до хомогенна смес, добавяме смлените орехи и размесеното с бакпулвера брашно. Слагаме на котлона тефлонов тиган /с диаметър 24 см /, намазваме го с масло и слагаме в него полученото тесто.

Покриваме с капак и печем на котлона или в добре загрята фурна в продължение на 50 – 55 минути. Изваждаме от формата и изстудяваме. Оформяме красиво с парченца мандарини от компота.

Приготвяме захарен сироп от компотения сок и двете чаени лъжици захар, като го кипваме на огъня за 10 минути. Изстудяваме и поливаме сладкиша. Преди поднасяне украсяваме нашия сиропиран сладкиш с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: