Сиропиран сладкиш с мандарини

23/04/2019
"Вкус, който ще помните дълго - невероятен сиропиран сладкиш с дъх на мандарини "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта и канелата до хомогенна смес, добавяме смлените орехи и размесеното с бакпулвера брашно. Слагаме на котлона тефлонов тиган /с диаметър 24 см /, намазваме го с масло и слагаме в него полученото тесто.

Покриваме с капак и печем на котлона или в добре загрята фурна в продължение на 50 – 55 минути. Изваждаме от формата и изстудяваме. Оформяме красиво с парченца мандарини от компота.

Приготвяме захарен сироп от компотения сок и двете чаени лъжици захар, като го кипваме на огъня за 10 минути. Изстудяваме и поливаме сладкиша. Преди поднасяне украсяваме нашия сиропиран сладкиш с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар