Панирани пикантни охлюви на шишчета

ЗорицаЗорица
Копирайтър
118
17
327
2
16/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • охлюви - 300 г предварително сварени и почистени
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чили - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 50 мл
  • брашно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварените и почистени охлюви се измиват и прехвърлят в подходящ съд и се поливат със сока от един лимон, сол, черен пипер, ситно смляно чили и пресованите скилидки чесън. Оставят се за половин - един час, за да се овкусят.

За панировката се разбиват яйцата с бирата, добавя се сол и черен пипер на вкус и постепенно брашно, докато сместа стане гъста като боза.

Овкусените охлюви се овалват първо в брашно, след което се нанизват на дървени шишчета.

Поливат се с лъжица или се топват в сместа за панировка и се пържат в добре загрято олио. Пържат се до зачервяване, като се обръщат и от другата страна.

Сервират се топли, гарнирани с лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар