Кокошка по тракийски

МаяМаяНовак
29/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 341
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кокошка
  • магданоз - 40 г корени
  • целина - 50 г
  • лук - 50 г
  • олио - 30 мл
  • моркови - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 6 - 8 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита кокошка се нарязва на порции. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещената мазнина и малко вода до получаване на златисто оцветяване.

Прибавят се червеният пипер и порциите нарязана кокошка. Заливат се с топла вода, прибавят се нарязаните зеленчуци, солта и черният пипер на зърна. Всичко се вари в захлупен съд до готовност.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар