Агнешко ала пиле

06/05/2013
Петя
отПетяНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 предна агнешка плешка
  • гъби - 6 - 10 броя
  • лук - 3 малки глави лук
  • яйца - 2 жълтъка
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - лимонов сок от 2 лимона
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в силно сгорещената мазнина, като внимавате да не го загорите. Разредете с една водна чаша /около 250 мл./ гореща вода и разбъркайте енергично, за да не стане на бучки.

Към сместа прибавете нарязаното на ситно агнешко месо, целите главички лук и половината магданоз нарязан на ситно. Прибавете черния пипер и сол на вкус.

Задушавайте на умерен огън до омекване на месото. Междувременно нарежете гъбите и ги запържете в масло и лимонов сок.

Отдръпнете съда от огъня и добавете гъбите към вече омекналото агнешко месо. Извадете главите лук.

Разбийте двата жълтъка и застройте с тях агнешкото. Поръсете с малко магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар