Постна яхния от тиквички

14/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до омекване.

Тиквичките се остъргват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се прибавят към лука, а след като се задушат, се наръсва червеният пипер и се добавят доматите, настъргани на ренде (или доматеното пюре).

Ястието се залива с 1 чаена чаша вода и се вари на тих огън до омекване на тиквичките. Брашното се размива в ½ чаена чаша студена вода и се добавя към яхнията.

След 4 – 5 мин. тя се отдръпва от огъня, наръсва се с нарязания на ситно копър и магданоз и се поднася с кисело мляко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар