Яхния от леща с колбас

21/05/2019
"Лещата си е леща, ама пробвали ли сте да я хапнете с малко колбас - няма такава вкусотия, нали "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата със ситно нарязания лук и запечените и начупени на малки парченца сухи чушки.

Нарязваме сланината на резенчета, запържваме я до златисто, изваждаме я с решетеста лъжица и поставяме в лещата.

Надупчваме с вилица парчетата наденица и я запържваме от всички страни в мазнината от сланината. Поставяме и нея да ври с лещата.

Прибавяме към мазнината брашното и леко го запържваме. Разреждаме с малко студена вода и бульон от лещата и изсипваме в ястието. Посоляваме и варим още 10 – 15 минути.

Подправяме с черен пипер и чубрица и сервираме ястието топло, като във всяка порция сипваме и парче колбас. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар