Пържени свински карета

21/05/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак404
"Интересно предложение за хапване, от което още днес ще се възползваме "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • доматено пюре - 2 с.л. гъсто
  • лук - 1/3 глава
  • бекон - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за паниране
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафиле нарязваме на 4 парчета по 50 г и ги начукваме добре. Посоляваме, посипваме с черен пипер и ги оставяме да се овкусят около 20 минути.

През това време приготвяме плънката от нарязания на ситно лук, бекона, нарязан на жулиени, пюрето и яйцето. С нея пълним каретата и ги панираме в брашно и яйце. След това ги пържим в тиган от двете страни до златисто.

Най–добрата гарнитура за това ястие са картофи соте, но може да се предложи и със салата по избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар