ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с канела и орехи

Ябълков сладкиш с канела и орехи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Ябълков сладкиш с канела и орехи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
12/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Парче ябълков сладкиш и се пренасяш в страната на чудесата - опитай"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • галета - за поръсване на съда
  • масло - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 4 с.л. студена
  • орехи - 1/2 ч.ч смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си ябълките от вътрешността и обелваме кората. Нарязваме ги на кубчета и поставяме в съд. Към тях поставяме канелата и разбъркваме добре.

Аз ползвах форма за торта с махащо се дъно, като намазваме дъното с разтопено масло и след това поръсваме с галетата.

Върху галетата изсипваме готовата смес от нарязаните ябълки и канелата.

В друг съд си счукваме яйцата, към тях прибавяме захарта, олиото, бакпулвера, брашното, ванилията и студената вода.

Всичко това разбъркваме добре и изсипваме върху ябълките.

Поставяме сладкиша във фурната и печем до готовност.

Вадим от фурната и още докато е горещ намазваме с маслото и веднага обръщаме върху поднос.

След като обърнем отново намазваме с маслото и поръсваме със смлените орехи.

Ябълковият сладкиш може да се поръси и с кокосови стърготини.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: