Кюфтета от картофи по тетевенски

14/04/2019
"Колкото и да изядете, все няма да успеете да им се наситите - много са вкусни тези кюфтенца, ама много "
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 880
  • Преглеждания за месеца7851
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • галета - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пресованите, сварени и обелени картофи със ситно нарязания праз, прибавете едното яйце, черния пипер и част от галетата.

Размесете добре и от полученото тесто оформете картофени кюфтета, оваляйте ги в останалата галета и ги потопете ги в другите две разбити яйца.

Изпържете кюфтета в силно сгорещеното олио и ги поднесете, поръсени със ситно нарязания магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар