Друсан кебап по шопски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Друсан кебап по шопски
27/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Ароматна класика в кухнята!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 100 г
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се посолява, нанизва се на шиш и се пече до готовност.

Изнизва се от шиша и веднага се поставя в тенджера заедно с много дребно нарязания кромид лук, стритата чубрица и смления черен пипер.

Тенджерата се похлупва с капак и се тръска (друса) с две ръце.

Така лукът омеква от горещото месо, а месото се овкусява от лука и подправките.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: