Пица с бекон и луканка

11/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051693
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 200 мл топла вода
  • суха мая - 1 пакет
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 450 г за средно меко тесто
  • гарниране
  • лютеница - 3 с.л. домашна
  • риган
  • бекон - 2 ленти
  • луканка - 1/2 бр.
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • кашкавал - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбива в топла вода с захарта и когато бухне с останалите продукти се замесва средно меко тесто.

Оставя се втаса на топло и с намазнени ръце се оформя блат в тава с размер 28 см.

Намазва се с лютеница, поръсваме риган, парчета бекон, луканка и топено сирене, нарязано на ленти.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем пицата в загрята фурна на 180 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар