Овнешко със зелени домати

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k245
21/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 750 г
  • олио - 5 - 6 с.л
  • лук - 4 глави или 2 стръка праз
  • сол
  • червен пипер
  • картофи - 500 г
  • зелени домати - 700 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме подготвеното овнешко месо на порции и го запържваме в олиото заедно с лука, нарязан на филийки.

Посоляваме и когато лукът омекне, поръсваме с червеният пипер, заливаме с вода, която едва да го покрие и варим, докато месото е полусварено.

Прибавяме картофите и зелените домати, почистени и нарязани на резенчета. Доваряваме ястието на умерен огън.

Поднасяме го поръсено с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: