Бисквитена торта с малини

ГеновеваГеновеваЧирак9515218
11/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета
  • прясно мляко - 1 л. + 200 мл. за крема
  • пудинг - 2 бр. ягода
  • крем за торта - 1 бр. ( на Радиком Ягода), крем, който се разбива с миксер
  • шоколадови перли - 1 пакетче
  • захар - 8 с.л.
  • малини - 200 г замразени (ако имате пресни, още по - добре)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме 750 мл от прясното мляко да заври. Слагаме захарта към топлото мляко. В купичка поставяме другите 250 мл. студено мляко, към което добавяме двете опаковки пудинг ягода.

След като млякото е достатъчно топло, изливаме млякото, в което са разтворени двата пудинга и бъркаме непрекъснато, докато кремът се сгъсти и е готов за ползване. Когато е готов в правоъгълна тавичка изсипваме част от крема и отгоре редим бисквитите.

Редим 2 реда и на втория изсипваме размразените и отцедени малини, ако имате пресни сложете тях, като ги измиете и подсушите. Отгоре редите последен ред бисквити и изсипвате остатъка от пудинга.

Тъй като за отгоре остава малко пудинг, пък и бисквитите попиват, затова ще използваме и другия крем, за да доукрасим тортата. След като бисквитената торта е престояла 1 час, подготвяме крема за торта.

В дълбока купа слагаме 200 мл студено мляко и изсипваме крема на прах, разбиваме с миксер в продължение на 5 минути (или го правите според указанията на опаковката).

След като сме разбили крема го разстиламе отгоре върху тортата и накрая украсяваме с шоко перли.

Слагаме в хладилник да се охлади нашата торта за около 2 часа и консумираме!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар