Пролетна спаначена супа с ориз

11/04/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • спанак - 400 г
  • магданоз - 1 - 2 връзка
  • пресен лук - 5 - 6 пера, кромид
  • пресен чесън - 5 - 6 пера
  • ориз - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • олио - 80 мл
  • сол - на вкус
  • вода - около 1. 5 л
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаните лук и чесън в олиото и малко вода, прибавете останалата вода, в която сте разтворили брашното, и когато заври, сипете ситно нарязания спанак, ориза и солта.

Добавете в готовата супа при непрекъснато бъркане разбитото в киселото мляко яйце и поръсете със ситно нарязания магданоз. Поднесете спаначената супа топла.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар