Канелено мляко с ориз

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
831
3k
170
2
10/04/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза много добре под течаща вода, прецедете.

В тенджера с дебело дъно налейте млякото и добавете солта и канелената пръчка. След като млякото заври, прибавете добре прецедения ориз и оставете да къкри на слаб огън като периодично разбърквате.

След като оризът омекне и сгъсти, прибавете захарта и ванилиите, като след всеки добавен продукт разбърквате.

Премахнете тенджерата от огъня и оставете млякото с ориз да се охлади напълно, като периодично разбърквате.

Разпределете млякото по купички и гарнирайте с любима добавка, счукани орехи, канела, сладко или кокосови стърготини.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар