ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Великденска пилешка супа

Великденска пилешка супа

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30790209
Великденска пилешка супа
05/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Любимата пилешка супа е подходяща и за великденските празници - толкова е вкусничка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито в студена течаща вода пиле заедно с дреболиите се поставя в тенджера със студена вода и се вари на слаб огън до готовност.

След обезкостяване се нарязва на парченца, като се прибавят и нарязаните на дребни парченца дреболии. Към супата се прибавя измития ориз.

Варенето продължава до омекване на ориза. Накрая се прибавят ситно нарязания магданоз и смления черен пипер.

След като леко изстине, супата се застройва с разбитите в лимоновия сок яйца. Поднесете с люта чушка по желание.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: